Αυτό είναι το σχέδιο του Προτάσοφ

Για μίνιμουμ ακόμη τέσσερις μεταγραφές πηγαίνει ο Ηρακλής. Ο Ολεγκ Προτάσοφ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στη διοίκηση της ομάδας και η “BLUEARENA” παρουσιάζει το σχέδιο …

Ηρακλής

Για μίνιμουμ ακόμη τέσσερις μεταγραφές πηγαίνει ο Ηρακλής. Ο Ολεγκ Προτάσοφ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στη διοίκηση της ομάδας και η “BLUEARENA” παρουσιάζει το σχέδιο του Ουκρανού τεχνικού. Καμία πρότασή του δεν είναι από Ελλάδα

Μετά τον Ντίκα και τον Οπερ ποιος; Η προτεραιότητα που δίνει ο Ουρκανός τεχνικός είναι στην ξένη αγορά και από εκεί να είναι η περαιτέρω ενίσχυση. Οι μεταγραφές γίνονται σε συνδυασμό και με τα ανοιχτά ζητήματα που έχει η ομάδα. Αρχικά δηλαδή, μπορεί οι εκτιμήσεις να έλεγαν ότι θα γίνουν σύνολο μέχρι επτά μεταγραφές (άρα δηλαδή αφού έκλεισαν οι δύο παίκτες, άλλες πέντε), δεν αποκλείεται όμως με την τροπή που παίρνουν κάποιες υποθέσεις, ο αριθμός να αυξηθεί. Πιο συγκεκριμένα:

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ: «Θέλουμε έναν επιθετικό κοντύτερο από τον Οπερ, πιο γρήγορο που μπορεί να παίξει και περιφερειακά της περιοχής». Ο Προτάσοφ γνωρίζει πολύ καλά τον Οπερ. Ένα από αυτά που χαρακτηρίζουν τον Εσθονό είναι ότι μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το πού βρίσκεται και να ανοίγει διαδρόμους για τους παρτενέρ του στην επίθεση. Ο Ολεγκ Προτάσοφ θέλει έναν πιο κοντό και πιο γρήγορο δίπλα στον Οπερ που να τα εκμεταλλεύεται όλα αυτά και να αξιοποιεί και τον Εσθονό. Ο παίκτης έχει βρεθεί και είναι από την ευρωπαϊκή αγορά. Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και αναμένεται η τελική του απάντηση. Δεν αποκλείεται και μέσα στην επόμενη εβδομάδα να μπορεί ο Ηρακλής να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

ΠΛΑΓΙΟΙ ΧΑΦ: Γίνονται συζητήσεις με δύο παίκτες που μπορούν να παίξουν –και-στις γραμμές. Ο Προτάσοφ δεν θέλει να αφήσει από τα αριστερά μόνο του τον Ντένις Επστάιν ενώ από τα δεξιά, με τον Φερνάντο Μαρκές να βρίσκεται στην έξοδο, διαπιστώνει (ο Κονέ δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορεί να σηκώσει αυτός το βάρος) ότι χρειάζεται παίκτης. Με τον έναν από τους δύο υποψήφιους για να έρθουν στον Ηρακλή, οι συζητήσεις είναι επίσης προχωρημένες. Είναι παίκτης (έπαιζε σε ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) τον οποίον τον χαρακτηρίζει η καλή τεχνική κατάρτιση, γενικώς όμως στον Ηρακλή δεν λένε κάτι παραπάνω. Ο Προτάσοφ ποντάρει στους πλάγιους γιατί γνωρίζει πολύ καλά την ικανότητα που έχει ο Οπερ να παίζει καλά με το κεφάλι και να αξιοποιεί τις σέντρες. 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ: Ηδη έχει βρεθεί ο παίκτης που μαζί με τον Ντιέ και τον Παπαστεριανό θα είναι σε πρώτο επίπεδο επιλογών για τους αμυντικούς χαφ. Και αυτός προέρχεται από την ξένη αγορά, είναι Ευρωπαίος, κάτω από 30 χρόνων και έχει κερδίσει τον Ολεγκ Προτάσοφ με τα στοιχεία του. Ο Ουκρανός είχε στα υπόψη για αυτή τη θέση τον Ρουμάνο, Σορίν Παρασίφ της Ρίμινι, έναν παίκτη που τον ήξερε και από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, έναν παίκτη που γνωρίζει καλά και τον Ντίκα μιας και ήταν συμπαίκτες στη Στεάουα. Υπάρχει και αυτός, επί του παρόντος πάντως κάποιος άλλος είναι αυτός που πήρε προβάδισμα. Και με αυτόν, οι συζητήσεις είναι προχωρημένες, το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Ο Ηρακλής δεν παίζει μόνος του. Στην ομάδα πάντως πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να αποσπάσουν το «ναι» του και να έρθει στον Ηρακλή. Για τον συγκεκριμένο αμυντικό χαφ πάντως δεν έχει σχέση (υπό τη μορφή ότι τον πρότεινε ή ότι είπε καλά λόγια για αυτόν) ο Κριστιάν Καρεμπέ, κάτι που είχε γίνει το προηγούμενο καλοκαίρι με τον Σερζ Ντιέ. Τότε που είχε πει πολύ καλά λόγια για τον Ιβοριανό όταν τον ρώτησαν από τον Ηρακλή για την περίπτωσή του. 

ΣΤΟΠΕΡ: Από την ξένη αγορά είναι επίσης οι δύο στόπερ με τους οποίους μιλά ο Ηρακλής. Ο Προτάσοφ θέλει έναν παίκτη εκεί, μαζί με τον Κατσαμπή και τον Παπαζαχαρία και συγκρατείστε ότι η επιστροφή του Κατσικά δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυπική. Ο νεαρός διεθνής δεν γύρισε για να γυρίσει ή επειδή απλώς τελείωσε ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό Βόλου. Γύρισε γιατί όλη τη σεζόν πήγε πολύ καλά. Θα χρειαστεί σίγουρα δουλειά, όπως γίνεται με όλους τους παίκτες, η συμμετοχή του πάντως στα βασικά πλάνα, ας μη θεωρηθεί από κάποιους έκπληξη. Αυτές είναι οι πέντε θέσεις που τώρα ο Ηρακλής ζητά ενίσχυση. Δεν αποκλείεται, όπως ήδη σημειώσαμε, να γίνουν κι άλλες μεταγραφές, δεξιός μπακ π.χ., είναι όμως κάτι που δεν μπαίνει επί του παρόντος σε πρώτο επίπεδο.

ΘΕΜΑ ΜΑΡΚΕΣ: Αναφέραμε ήδη στη “BLUEARENA” ότι πάμε για ένα ακόμη σήριαλ και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σημείο επαφής μεταξύ του παίκτη και της ομάδας. Δεν έχει αλλάξει κάτι και το πιθανότερο είναι ότι ο Μαρκές θα αποχωρήσει από τον Ηρακλή μιας και μεταξύ των δύο πλευρών έχουν γίνει τόσα πολλά που πλέον δύσκολα μπορεί να γίνει μια επαναπροσέγγιση. Και σε αυτό το θέμα αναμένονται εξελίξεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Ζαντόπουλος: Ποιο είναι το επίφοβο στη χρήση Μίκρας και Καυτανζογλείου

Ποδόσφαιρο

Back to Top