Χωρίς ξένους στην Α2

Η σύσκεψη ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον ΠΣΑΚ έφερε αποτέλεσμα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στα βασικά θέματα που απασχολούν τον χώρο. Μεταξύ άλλων, …

Διάφορα

Η σύσκεψη ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον ΠΣΑΚ έφερε αποτέλεσμα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στα βασικά θέματα που απασχολούν τον χώρο. Μεταξύ άλλων, η σημαντικότερη απόφαση είναι η απαγόρευση στις ομάδες της Α2 να έχουν ξένους στο ρόστερ.

Η απόφαση αυτή σημαίνει πως τα σωματεία θα πρέπει να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους. Παράλληλα, επιτρέπεται η μεταγραφή ενός Ελληνα παίκτη που δεν θα έχει αγωνιστεί σε ελληνικό Πρωτάθλημα έως τις 31/12, με την προϋπόθεση αυτός να μην έχει αγωνιστεί σε εγχώριες διοργανώσεις σ’αυτή την περίοδο. Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ).

“Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ενημερώνει τα μέλη του για το καθεστώς που επικρατεί πλέον στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Κατόπιν ερωτήσεων των μελών μας σας παραθέτουμε την τελική συμφωνία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τη νέα μορφή που θα έχει το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας από την περίοδο 2009-2010 με βάση τη συμφωνία που υπογράφτηκε στις 31/12/2008 παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Σταύρου Δουβή. Η τροποποίηση του νόμου θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Θερινό τμήμα της Βούλης:
1. Οι συμβάσεις των αθλητών σε αθλητικά σωματεία της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, (16 κατ’ ανώτατο αριθμό σε κάθε σωματείο κατά αγωνιστική περίοδο) αποτελούν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, εφαρμοζόμενων των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Η υποχρεωτική και αποκλειστική συμμετοχή των αθλητικών σωματείων στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας θα ορίζεται κατόπιν τροποποιήσεως του άρθρου 115 του 2725/1999, αποτελεί δε προϋπόθεση ισχύος της συμφωνίας αυτής.
2. Νομοθετική πρόβλεψη περί εκδόσεως πιστοποιητικού συμμετοχής των σωματείων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας από όργανο το οποίο και θα ασκεί την σχετική αποφασιστική του αρμοδιότητα εφαρμόζοντας τις διατάξεις του ν. 2725/1999 περί Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σε περίπτωση δε που συσταθεί τέτοιο όργανο στην ΕΟΚ θα υπάρχει εκπροσώπηση από τον ΠΣΑΚ.
3. Εφαρμογή του άρθρου 89 του ν.2725/1999 σχετικώς με την συνταξιοδοτική και ιατροφαρμακευτική ασφάλιση των συμβασιούχων αθλητών της Α2 Εθνικής Κατηγορίας (και των προστατευόμενων μελών το-υ ως προς το δεύτερο σκέλος της).
4. Αναγνώριση δικαιοδοσίας ΕΕΟΔΑΚ σε όλη την Α2 και αντίστοιχη πρόβλεψη με αυτή του άρθρου 95 παρ. 1 του Αθλητικού Νόμου.
5. Εναρμόνιση των διατάξεων του κανονισμού του άρθρου 87 του ν.2725 και για τους συμβασιούχους αθλητές στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
6. Πρόβλεψη στον Αθλητικό Νόμο περί ανεκχώρητου της επιχορηγήσεως προς τις ομάδες της Α2 εκτός αθλητών, προπονητών και λοιπών εργαζομένων του τμήματος μπάσκετ.
7. Δυνατότητα μετεγγραφής στις ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και στους Έλληνες καλαθοσφαιριστές από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, καθώς και δυνατότητα μεταγραφής ενός Έλληνα καλαθοσφαιριστή στα σωματεία της Α2 Εθνικής Κατηγορίας έως και 31/12 κάθε αγωνιστικής περιόδου, με την προϋπόθεση να μην έχει συμμετάσχει στην αυτή αγωνιστική περίοδο σε ελληνική αγωνιστική διοργάνωση.
8. Επαναλειτουργία του ΤΑΚ με παρακράτηση ποσοστού 1% από τις συνολικές αποδοχές όλων των αθλητών της Α1.
9. Συμμετοχή μόνο Ελλήνων καλαθοσφαιριστών στην Α2 Εθνική Κατηγορία”.

Σχετικά Άρθρα

Basket League: To τηλεοπτικό πρόγραμμα των δύο προσεχών αγωνιστικών

Μπάσκετ

ΕΣΑΚΕ: Το πρόγραμμα μέχρι την 5η αγωνιστική, με τεράστιο “αστερίσκο”

Μπάσκετ

Back to Top