Φελντχόφεν, προπονητής Ρόντα: “Ο Οπερ έκλαψε…”

«Γνωρίζω ότι ο Οπερ μιλά με Ελλάδα και ίσως πάει εκεί. Θα ήθελα όμως να μείνει στη Ρόντα». Ο Φαν Φελντχόφεν, ο προπονητής της Ρόντα …

Συνεντεύξεις

«Γνωρίζω ότι ο Οπερ μιλά με Ελλάδα και ίσως πάει εκεί. Θα ήθελα όμως να μείνει στη Ρόντα». Ο Φαν Φελντχόφεν, ο προπονητής της Ρόντα μιλά για πρώτη φορά για το θέμα Οπερ και μιλά στην “BLUEARENA”. Μία μέρα μετά την παραμονή της ολλανδικής ομάδας στην Α’ κατηγορία είπαμε πολλά. Για τον Οπερ ως παίκτη και ως άνθρωπο και για τη Ρόντα…

Ολο αυτό το διάστημα ο Αντρες Οπερ έτρεχε να προλάβει να παίξει σε κάποιο από τα παιχνίδια της Ρόντα, παιχνίδια από τα οποία η ολλανδική ομάδα κυνηγούσε την παραμονή της στην Α’ κατηγορία. Ο Εσθονός επιθετικός που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ηρακλή είναι ήδη τέσσερις σεζόν στη Ρόντα και είναι φυσιολογικό να έχει «δεθεί» μαζί της και να θέλει σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια να βοηθήσει. Ο τραυματισμός του όμως στο παιχνίδι της προετελευταίας αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος του έβαλε εμπόδια.

Τελικώς, ο Οπερ κατάφερε να παίξει μόνο στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με την Καμπούρ και αυτό για λίγο, για περίπου ένα τέταρτο, ως αλλαγή. Ηταν φανερό όμως στον ίδιο, στους ανθρώπους της ομάδας και σε όσους τον γνωρίζουν ότι δεν ήταν 100% έτοιμος.

Στο παιχνίδι της Τετάρτης (3/6), στο τρίτο και καθοριστικό της Ρόντα με αντίπαλο την Καμπούρ, ο Οπερ ήταν εκτός αποστολής. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο (γηπεδούχος η Καμπούρ), σε ένα καθοριστικό παιχνίδι (όποιος κέρδιζε θα έπαιζε στην Α’ κατηγορία), ο Εσθονός δοκίμασε πριν από το παιχνίδι. Δεν μπορούσε, ήταν δύσκολο. Συζήτησε με τον προπονητή του, του ζήτησε να καθίσει τουλάχιστον στον πάγκο.

Ο Φελντχόφεν του είπε ότι… «θα είναι πολύ δυνατό παιχνίδι και δεν είσαι 100% έτοιμος. Είναι και ρίσκο για σένα γιατί μπορεί να πάθεις κάποια υποτροπή και να μείνεις έξω για 4-5 εβδομάδες». Ο Οπερ, όπως λέει στην “BLUEARENA” ο 46χρονος τεχνικός (με τις δύο υπηκοότητες, βελγική και ολλανδική) δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα. Συζητήσαμε μαζί του για τον Οπερ.

Τι θα λέγατε για αυτόν και ως παίκτη και ως χαρακτήρα;
«Ολο αυτό το διάστημα που συνεργάστηκα μαζί του (σ.σ. είναι από τον προηγούμενο χειμώνα στη Ρόντα) κατάλαβα ότι είναι ένας παίκτης που έχει το γκολ. Είναι 100% επαγγελματίας, είναι ένα καταπληκτικό παιδί και αυτό το κατάλαβα και σε αυτά τα παιχνίδια που δεν μπορούσε να παίξει κι όμως ήταν γύρω από την ομάδα και εμψύχωνε τους πάντες».
Τον χρειαζόσασταν;
«Βέβαια. Για μένα ήταν απογοητευτικό που δεν τον είχα όσο έτοιμο έπρεπε για αυτά τα παιχνίδια. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι είχαμε κι άλλους επιθετικούς με προβλήματα τραυματισμών. Είναι ότι πρόκειται για έναν χρήσιμο παίκτη».

Μιλήσατε μαζί του για το ενδιαφέρον του Ηρακλή;
«Όχι συγκεκριμένα. Γνωρίζω ότι μιλά με Ελλάδα και ίσως πάει εκεί. Θα ήθελα όμως να μείνει στη Ρόντα. Κάποια στιγμή πάντως είπε ότι θα ήθελε να μείνει στην Ολλανδία και ο ίδιος όμως είναι επαγγελματίας και θα πρέπει να συζητήσει για τις προτάσεις που έχει. Η Ρόντα δεν του έχει κάνει ακόμη κάποια συγκεκριμένη προσφορά γιατί τόσο καιρό δεν ήξερε τι θα γίνει και αν θα παραμείνει στην κατηγορία. Θέλω να πιστεύω ότι τώρα που τελείωσαν όλα καλά, θα το κάνουμε».

Εσείς θα τον θέλατε στην ομάδα;
«Φυσικά».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;
«Μπορεί να χρησιμοποιεί με επιτυχία και τα δύο πόδια, και το δεξί και το αριστερό. Παίζει καλά και με το κεφάλι, είναι επίσης πολύ σημαντικό το ότι ανά πάσα στιγμή γνωρίζει πού βρίσκεται και τι κίνηση πρέπει να κάνει πριν φτάσει η μπάλα σε αυτόν. Μπορεί να εκμεταλλεύεται τον χώρο. Μερικές φορές ο τρόπος που τελειώνει τις φάσεις σου κάνει να φαίνεται ότι είναι εύκολο. Αν πας να το κάνεις όμως εσύ ο ίδιος θα καταλάβεις τι δύσκολο είναι».

Σε τι σύστημα είναι πιο καλός;
«Μπορεί να παίξει σε διάφορα. Του αρέσει να παίζει στην κορυφή της επίθεσης και αναλόγως το πράττει».

Θα λέγατε ότι είναι ηγέτης; Είναι ο τύπος παίκτη που εμψυχώνει τους υπόλοιπους;
«Ναι. Ηδη σου είπα το πώς συμπεριφέρθηκε αυτό το διάστημα που δεν ήταν 100% έτοιμος».

Για την ομάδα ήταν ένα δύσκολο διάστημα;
«Πολύ. Γενικώς ήταν μια δύσκολη σεζόν με πολλά προβλήματα. Αυτό όμως που είπαμε είναι ότι θα μείνουμε ενωμένοι. Θα παίξουμε ως ομάδα. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε. Κι αυτό ήταν το κίνητρο. Αυτό προσπάθησα και εγώ να δώσω στην ομάδα όταν ήρθα τον προηγούμενο χειμώνα. Αυτοπεποίθηση».

Με την Καμπούρ παίξατε τρία παιχνίδια. Πρώτα στην έδρα της Καμπούρ, μετά στη δικιά σας. Εκεί, αν κερδίζατε θα μένατε από τότε στην κατηγορία. Δεν το κάνατε όμως και η σειρά μεταφέρθηκε για το τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι στην έδρα της Καμπούρ. Τότε, μετά το δεύτερο παιχνίδι, σας είχανε τελειωμένους;
«Αρκετοί, ναι. Όχι όμως εμείς. Μείναμε ως ομάδα, ενωμένοι και αυτό μας κράτησε». 

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top