Ξεκινά το Ευρωπαϊκό Λιγκ

Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Λιγκ, η οποία αποτελεί πρεμιέρα για τους άνδρες, θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, με τις αναμετρήσεις της Εθνικής γυναικών απέναντι …

Διάφορα

Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Λιγκ, η οποία αποτελεί πρεμιέρα για τους άνδρες, θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, με τις αναμετρήσεις της Εθνικής γυναικών απέναντι στη Βουλγαρία (17.00, Nonasports1) και της Εθνικής ανδρών ενάντια στο Βέλγιο (19.00, Novasports1).

Η συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων αγώνων του Ευρωπαϊκού Λιγκ δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (04/06) στο νέο κλειστό της Ορεστιάδας, που θα φιλοξενήσει το τουρνουά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ανδρικής ομάδας, Κώστας Αρσενιάδης, τόνισε: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Ορεστιάδας για τη φιλοξενία. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μία πολύ καλή διοργάνωση. Έχω από παλιά όμορφες παραστάσεις από την πόλη και προσωπικές πολύ καλές αναμνήσεις. Κάποτε ερχόμασταν εδώ για να δίνουμε δυνατά παιχνίδια μπροστά σε ένα θερμό κοινό. Τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος της λείπουν από το πρωτάθλημα. Ο συνδυασμός των δύο Εθνικών ομάδων και η ταυτόχρονη παρουσία τους δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αποτελεί ένα γεγονός για την πόλη. Ελπίζουμε αυτή η παρουσία να αποζημιώσει τους διοργανωτές, την πόλη και το κοινό, που θα παρακολουθήσει τους αγώνες. Εμείς έχουμε έρθει εδώ με μία νεανική σύνθεση, δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα, ώστε να έχουμε καταλήξει στο καλύτερο δυνατό σχήμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σμύρνης».

Ο αρχηγός της Εθνικής ανδρών, Νίκος Ρουμελιώτης, υπογράμμισε: «Είμαι διεθνής 13 χρόνια, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ορεστιάδα με την Εθνική ομάδα. Ελπίζω πως αυτή η διοργάνωση θα βοηθήσει την Ορεστιάδα να ξυπνήσει τους χορηγούς της. Με λυπεί το γεγονός ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται στην Β΄ Εθνική. Η Ορεστιάδα λείπει από το πρωτάθλημα και πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των ομάδων της Α1. Στον αγωνιστικό τομέα, κανένας αθλητής δεν παίζει για να χάσει, ούτε εδώ ούτε σε κανένα άλλο αγώνα. Θέλουμε την πρόκριση στην τελική φάση και εύχομαι ο κόσμος της πόλης να μας βοηθήσει να φτάσουμε στον στόχο μας. Μπορεί η 12άδα να μην περιλαμβάνει τους πιο παλιούς παίκτες, αλλά όσοι είμαστε εδώ έχουμε έρθει με όρεξη».

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των γυναικών, Γιώργος Λυκούδης, είπε: «Ευχαριστώ τον Δήμο της Ορεστιάδας για την ανάληψη του τουρνουά και τη φιλοξενία. Είναι η πρώτη συμμετοχή της Εθνικής γυναικών στη διοργάνωση και βρισκόμαστε σε μία φάση σταδιακής ανανέωσης και δοκιμών. Σκοπός μας είναι να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Εύχομαι αυτή η πόλη με την τόσο μεγάλη παράδοση στο άθλημα να επιστρέψει εκεί που της αξίζει».

Η αθλήτρια της Εθνικής γυναικών, Γεωργία Τζανακάκη, δήλωσε: «Ευχαριστώ με τη σειρά μου τον Δήμαρχο και την πόλη για τη φιλοξενία. Ελπίζουμε να παρουσιάσουμε καλό θέαμα στους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο. Στην ομάδα μας επιχειρείται ανανέωση και μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες, όπου αλλάζουμε συχνά σχήματα, προσπαθούμε να βρεθούμε μέσα στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στην επόμενη σημαντική διοργάνωση, τους Μεσογειακούς Αγώνες».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top