Εδώ και τώρα, λύση με Καυτανζόγλειο

Επιτέλους, πρέπει να δοθεί λύση στο Καυτανζόγλειο. Κι ας σταματήσουν όλοι, ΜΑ ΟΛΟΙ, να μεταθέτουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες. ΓΓΑ; Τεχνική Υπηρεσία; Ιωαννίδης; …

Ηρακλής

Επιτέλους, πρέπει να δοθεί λύση στο Καυτανζόγλειο. Κι ας σταματήσουν όλοι, ΜΑ ΟΛΟΙ, να μεταθέτουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες. ΓΓΑ; Τεχνική Υπηρεσία; Ιωαννίδης; Επιτροπή Σταδίου; ΠΑΕ Ηρακλής; Ολοι. Εδώ και τώρα στο Καυτανζόγλειο πρέπει να μπούνε πλέξι-γκλας ώστε να μην έχουμε πάλι κροκοδείλια δάκρυα στη διάρκεια της σεζόν.

Στην “BLUEARENA” συζητήσαμε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Σταδίου, τον κ.Αηδονόπουλο και συνειδητοποιήσαμε ότι και αυτού τα χέρια (από άποψη αρμοδιοτήτων) είναι δεμένα. Κάποιος όμως θα πρέπει να τα λύσει. Εμμέσως πλην σαφώς, από όλους αφήνεται να εννοηθεί ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει ΜΟΝΟ ο Γιάννης Ιωαννίδης και ίσως θα ήταν καλό, τώρα που και ο Υπουργός είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη να ασχοληθεί πιο ενεργά και πιο «ζεστά» με το όλο θέμα.

Γίνεται αντιληπτό ότι, επί της παρούσης, την Πολιτεία σε σχέση με το Καυτανζόγλειο την απασχολεί το Μήτινγκ του ΣΕΓΑΣ που θα γίνει μέσα στον Ιούνιο και το Γκόλντεν Λιγκ που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Και εκτός από τα δύο μήτινγκ, το Καυτανζόγλειο θα κλείσει και το διάστημα από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Ιουλίου για να αντικατασταθεί το ταρτάν. Ωραία και όλα καλά ως εδώ. Συμφωνούμε. Μετά όμως, τι;

Κάποια στιγμή ο Ηρακλής θα μπει και πάλι στο Στάδιο. Κι αν τότε ανοίξουνε και πάλι τα κιτάπια (όχι, είναι δικιά σου ευθύνη, όχι δικιά μου, όχι του άλλου και πάλι παίζουμε την κολοκυθιά) πάλι ο χρόνος θα περάσει και πάλι δεν θα γίνει τίποτα.

Ο κόσμος του Ηρακλή θα αναγκάζεται να κρατάει τα νεύρα του χωρίς κανείς ποτέ (από τους από έξω και από τους τρίτους) να γνωρίζει πώς είναι να είσαι σε ένα Στάδιο χωρίς κάγκελα και (το βασικό) πώς είναι όταν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί μπαίνουν και ξαναμπαίνουν στο ταρτάν ενώ εσύ δεν πρέπει να μπεις.

Και πώς, επίσης, είναι να μπαίνει η Αστυνομία στις εξέδρες (αφού είχε χάσει εντελώς το παιχνίδι στον αγώνα με την ΑΕΚ) και να κοπανάει όποιον βρίσκει μπροστά της. Μία πράξη για την οποία ποτέ δεν βγήκε από τα χείλη κανενός ένα συγνώμη όπως επίσης η Αστυνομία ποτέ δεν απάντησε στις καταγγελίες της ΠΑΕ Ηρακλής ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μπήκαν αρκετοί από τους φιλοξενούμενους οπαδούς χωρίς εισιτήριο.

Αυτά όλα γεμίζουν ένα καζάνι που βράζει. Καλός είναι και ο στίβος, καλά είναι και τα μήτινγκ και όλα. Καυτανζόγλειο χωρίς Ηρακλή όμως (τουλάχιστον μέχρι να γίνει το άλλο γήπεδο-όνειρο) ΔΕΝ γίνεται. Δεν υποβαθμίζουμε καθόλου τη σημασία και την αίγλη αυτών των μήτινγκ. Ή του Στίβου. Ειλικρινά όμως, πώς θα λειτουργούσε το Στάδιο χωρίς τον Ηρακλή και την επικαιρότητα των δικών του αγώνων εδώ και χρόνια μάλιστα;

Αυτά όλα η Πολιτεία θα πρέπει να τα προσμετρήσει σοβαρά. Κάπου εδώ είναι και ευθύνη της ΠΑΕ που θα πρέπει να σκληρύνει τη στάση της στο συγκεκριμένο θέμα. Να μπούνε τώρα πλέξι-γκλας και να χτυπήσει και το χέρι στο τραπέζι για αυτό. Συζητήσαμε με τον Αηδονόπουλο για αυτό το θέμα. Μας είπε ότι θα το συζητήσει και με τον Ιωαννίδη μιας και το Καυτανζόγλειο είναι Στάδιο και υπάγεται σε νομοθεσία από τις Διεθνείς Επιτροπές που δεν επιτρέπουν τα διαχωριστικά κ.λ.π.

Τον ρωτήσαμε για το αν θα μπορούσανε να μπαίνουνε και να βγαίνουν τα πλέξι γκλας ανάλογα με τις περιστάσεις. Είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουνε με τον Ιωαννίδη, πάντως όπως λέει ότι είναι να γίνει θα γίνει μετά το Γκόλντεν Λιγκ. Δηλαδή, κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου κι ενώ το Πρωτάθλημα θα έχει αρχίσει και ενώ ο Ηρακλής θα έχει ήδη ζητήσει (το πιθανότερο) κλειδάριθμο για να παίξει τα πρώτα δύο (ή ακόμη και τρία) παιχνίδια εκτός Καυτανζογλείου.

Αν το Πρωτάθλημα όμως έχει ήδη αρχίσει και τότε αρχίσει και η ουσιαστική συζήτηση για τα πλέξι-γκλας, τότε μπορεί το «τρένο» να έχει φύγει και πάλι.

Κάποια στιγμή είπαμε στον Αηδονόπουλο, «δηλαδή εσείς δεν είστε αυτός που θα πάρει την απόφαση;». Και μας λέει, «όχι». Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας ορίζεται από τις αρμοδιότητές του. Ας ξεκαθαρίσουν όμως τι γίνεται και ας πάρουν την απόφαση που πρέπει. Αυτή τη στιγμή, η ΠΑΕ Ηρακλής λέει «ναι» στα πλέξι-γκλας. Ο κόσμος το ίδιο.

Ο ξεσπιτωμένος Ηρακλής (εδώ και χρόνια μπαλάκι με το γήπεδο που ΘΑ του κάνουν και τις θεμελιώσεις σε έναν χώρο που δεν ήταν καν εννιαίος) αναγκάζεται για μία ακόμη φορά να νιώθει φιλοξενούμενος μιας και γνωρίζει από τώρα ότι για την αρχή του Πρωταθλήματος δεν θα έχει το Καυτανζόγλειο. Ενας Ηρακλής που από την Πολιτεία περίμενε τρία χρόνια να πάρει μια χορηγία που οι άλλοι την πήραν νωρίτερα και… πλουσιότερα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Το ζήτημα θα πρέπει να το λάβουν όλοι σοβαρά υπόψη τους, με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τώρα και όχι μετά. Όχι, όταν αρχίσει το Πρωτάθλημα. Τότε δεν θα είναι το ίδιο εύκολο.

Υ.Γ.: Βεβαίως και θα επανέρθουμε.

Σχετικά Άρθρα

Ηρακλειδέας από πιτσιρικάς, ο Κώστας Γεωργιάδης!

Ποδόσφαιρο

Το “παρών” του Γρηγόρη Φανάρα στον πόλεμο της επανεκκίνησης!

Ποδόσφαιρο

Καράογλου: “Ο Ηρακλής είναι μαγαζί γωνία και θα βρει χρηματοδότη…”

Ποδόσφαιρο

Back to Top