Μόνο μια απάντηση είναι πειστική

Είχαν δεν είχαν στον Ηρακλή κατάφεραν πάλι αντί ο κόσμος να ασχολείται με τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη περίοδο και αντί συζητάει για …

Είχαν δεν είχαν στον Ηρακλή κατάφεραν πάλι αντί ο κόσμος να ασχολείται με τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη περίοδο και αντί συζητάει για τις μεταγραφές που έγιναν ή θα γίνουν να μην κάνει τίποτα άλλο από το να προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις δηλώσεις του Βασιληά, την απάντηση του  Ρέμου, την εμπλοκή του Πηλαδάκη και ξανά τις δηλώσεις του Βασιληά, τις δηλώσεις κάποιου μάνατζερ με αποτέλεσμα το αν φεύγει ή όχι ο Ρέμος να εξελίσσεται σε ένα γαϊτανάκι χωρίς τελειωμό. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα του τι ακριβώς θέλει; Να παραμείνει αφεντικό της ΠΑΕ Ηρακλής και να υλοποιήσει τον στόχο της «πεντάδας» (χωρίς φυσικά την απειλή της αποχώρησης) ή να την παραχωρήσει σε άλλον;

Το «δεν πουλάω» που ακούγεται από το στόμα του Ρέμου κάθε φορά που ανακύπτει ανάλογο θέμα δεν έχει πλέον κανένα αντίκρισμα σαν δήλωση. Γιατί βέβαια αυτός που δεν πουλάει πραγματικά δεν μπαίνει σε καμιά διαδικασία επαφών, ούτε πηγαίνει σε «ραντεβού χορηγίας» (όπως υποστηρίχτηκε) παρέα με τον πρόεδρο της Σούπερ λίγκας. Κάνει τον προγραμματισμό του και φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί. Ούτε….ρούπι περισσότερο και ούτε ευρώ παραπάνω. Ο Ρέμος όμως πήγε σε ραντεβού και με τον τρόπο αυτό νομιμοποίησε τον Βασιληά οποίος από την ώρα που βγήκε το θέμα δεν είπε  όχι σε κανένα ραδιοφωνικό σταθμό και να δεν άφησε να πάει χαμένη καμιά ευκαιρία προβολής.

Το γνωστό παραμύθι «εγώ δεν χρειάζομαι προβολή και διαφήμιση» είναι το «σήμα κατατεθέν» όσων συνηθίζουν μόνο να μιλούν και να μην κάνουν το παραμικρό. Όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και για να μην αδικήσω τον Βασιληά θα τονίσω το εξής. Ο άνθρωπος βρήκε γήπεδο και παίζει. Τα όσα λέει δεν θα είχαν καμιά αξία αν δεν πήγαιναν αυτοί να τον βρουν και αν όσα λέει δεν τα «συνόδευε» από ονόματα παραγόντων οι οποίοι κάνουν ή ότι δεν ακούν ή ότι δεν καταλαβαίνουν. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να βγάλει κάποιος το συμπέρασμα ότι τα πρώτα ραντεβού έγιναν με θέμα συζήτησης την πώληση της ΠΑΕ. Συνεπώς το «δεν πουλάω» πάει περίπατο.

Βέβαια με τα όσα έγιναν στην συνέχεια και κυρίως από τον τρόπο με τον χειρίζεται την υπόθεση ο Βασιληάς δικαιώνεται εν τέλει ο Ρέμος που την τελευταία στιγμή έκανε πίσω. Όμως αυτό σε καμιά περίπτωση δεν απαλλάσσει των ευθυνών τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής ο οποίος με τον τρόπο που ενήργησε  στάθηκε αφορμή, σήμερα που μιλάμε, ο κόσμος  και ειδικά οι οπαδοί της ομάδας του να μην ασχολούνται με αυτά που πρέπει αλλά με αυτά που λέγονται και γράφονται. Και το πιο σημαντικό; Ενώ είμαστε σε μια περίοδο σχεδιασμού της ομάδας να πλανάται το ερώτημα: Τελικά ο Ρέμος θα φύγει ή θα μείνει; Ό,τι το χειρότερο δηλαδή για μια ομάδα που έχει τόσα άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Να πρέπει δηλαδή, εκτός των άλλων να πείσει ότι έχει ηγεσία η οποία δεν έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της την σκέψη της αποχώρησης.

Μπορεί σε κάποιες άλλες ΠΑΕ ένα ανάλογο θέμα να μην διαρκούσε ούτε μια ώρα. Στον Ηρακλή όχι μόνο συντηρείται αλλά «γεννάει» κιόλας, αφού εμφανίζονται και άλλοι… μνηστήρες. Το έχει αυτό το πρόβλημα η κυανόλευκη ΠΑΕ. Η αντιμετώπιση των θεμάτων της να γίνεται ΠΑΝΤΑ με διάθεση αντιπολιτευτική. Όχι πως δεν συμβαίνει και αλλού αυτό. Ειδικά όμως με τον Ηρακλή η «δημοσιογραφική αντιπολίτευση» έχει τον πρώτο λόγο. Χτες για παράδειγμα ρώτησα κάποιον από το σινάφι μας αν είναι έγκυρη μια πληροφορία που δημοσίευε. «Ξέρεις, μου είπε, αυτά τα συζητούν στο…» και μου ανέφερε κάποιο «στέκι» στο οποίο συχνάζουν φίλοι του Ηρακλή. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι ακόμα και αυτά που συζητούνται στα καφενεία γίνονται είδηση αν αφορούν τον Ηρακλή. Πόσο μάλλον όταν βγαίνει ένας άνθρωπος (όπως ο Βασιληάς) και μιλάει με ονόματα (χωρίς όμως αποδείξεις).

Τώρα το παιχνίδι είναι στα χέρια του Ρέμου. Όχι όμως με λόγια. Όχι να βγάλει πάλι ανακοίνωση, ούτε να κάνει δηλώσεις. Αυτή η περίοδος, η χρονική στιγμή στην οποία διαμορφώνεται το ρόστερ της ομάδας, είναι η μοναδική του ευκαιρία να αποδείξει ότι η σκέψη που έκανε (γιατί την έκανε την σκέψη) ήταν περαστική. Ότι δεν κουράστηκε, δεν «στέγνωσε»  και κυρίως δεν τον έπεισαν οι συμβουλές του φίλου και κουμπάρου του. Αν η αρχή που έκανε με τους Προτάσοφ, Ντίκα, Οπερ και Ντιέ έχει την  ανάλογη συνέχεια τότε αυτό θα είναι η καλύτερη και η πιο πειστική απάντηση. Αυτό περιμένει ο κόσμος και όχι πάλι κάποια ανακοίνωση ή κάποιες δηλώσεις. Αυτά ας τα αφήσει για τον Βασιληά και τους άλλους μνηστήρες.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top