“Διπλή” αλήθεια

Σε περιπτώσεις όπως αυτή με τον Βασιληά και το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ Ηρακλής πάντα υπάρχουν δυο αλήθειες. Και είναι ίσως από τις λίγες …

Σε περιπτώσεις όπως αυτή με τον Βασιληά και το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ Ηρακλής πάντα υπάρχουν δυο αλήθειες. Και είναι ίσως από τις λίγες περιπτώσεις που δεν μπορεί να ισχύσει η αρχή της μισής αλήθειας. Γιατί, δυστυχώς και για τις δυο πλευρές, διαλέγουν (η κάθε μια για λογαριασμό της) εκείνα τα κομμάτια της αλήθειας που τους εξυπηρετούν.  Ετσι, δημιουργείται μια πολύ μπερδεμένη κατάσταση η οποία οδηγεί τον καθένα να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. 

Εμείς ψάξαμε την υπόθεση και από τις δυο πλευρές και θα παρουσιάσουμε σήμερα τα γεγονότα όπως μας τα εξιστόρησαν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά και στους δυο πρωταγωνιστές (τον Ρέμο και τον Βασιληά) και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή  μήπως και μπορέσουμε να διαφωτίσουμε τον κόσμο.

Στην ποδοσφαιρική πιάτσα της Αθήνας ακούγονταν εδώ και πολύ καιρό ότι ο επιχειρηματίας κ. Βασιληάς «την έψαχνε» για να μπει στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα ακούστηκε ότι ενδιαφέρονταν για την ΠΑΕ Πανιώνιος στην περίπτωση που αποχωρούσε ο  Τσακίρης. Δέκτης των πληροφοριών αυτών έγινε και ο Αντώνης Ρέμος ο οποίος πιεζόμενος από τα οικονομικά (και όχι μόνο) προβλήματα που αντιμετωπίζει επιδίωξε να συναντηθεί με τον  Βασιληά. Προσέξτε αυτή την λεπτομέρεια (την οποία επιβεβαιώνουν και οι δυο πλευρές). Το πρώτο ραντεβού έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου και μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ Ηρακλής.

Στη συνάντηση εκείνη στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν και διάφορα ποσά κάπου ανάμεσα στα 2 με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με τις δύο πλευρές πάντως να λένε διαφορετικά πράγματα για τον λόγο της συνάντησης. Ο μεν Ρέμος ότι ήταν διερευνητική και για χορηγία, άλλωστε αυτό αφήνει να εννοηθεί και η ανακοίνωση, και ότι ο Βασιλήας ότι ήταν για να αγοράσει. 

Ο Βασιληάς στην συνέχεια «κατέφυγε» στον πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός τον Γιάννη Κομπότη ο οποίος είναι και κουμπάρος του και ζήτησε τα φώτα του και τις γνώσεις του αφού φυσικά του ανέφερε και τι συζήτησε με τον Αντώνη Ρέμο. Από όσα άκουσε από τον Κομπότη το ενδιαφέρον του για να εμπλακεί στο ποδόσφαιρο παρέμεινε έντονο (δεν το συνδυάζουμε με τις πληροφορίες ότι έχει στα σκαριά και δουλειές στον Βορειοελλαδικό χώρο) και περίμενε το επόμενο ραντεβού με τον Ρέμο τα οποίο όμως δεν έγινε ποτέ.

Αυτό το ραντεβού ήταν να γίνει στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Όμως στο μεταξύ ο Ρέμος συζήτησε το θέμα με δικούς του ανθρώπους (έγινε ένα τραπέζι με συμμετοχή τριών προσώπων από τα οποία το ένα είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και το άλλο προσωπικός φίλος του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής) έγινε εκτίμηση πολλών παραμέτρων (δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε τι συζήτησαν οι τρεις τους) και τελικά το δεύτερο ραντεβού δεν έγινε. Αυτό λέει η δική μας πληροφόρηση γιατί από την πλευρά του επιχειρηματία βγαίνει ότι έγινε και δεύτερη επαφή και ζητήθηκαν περισσότερα χρήματα.

Αυτό είναι  το «ιστορικό» των γεγονότων και των επαφών. Και πάμε τώρα παρακάτω. Στο γιατί βγήκε το θέμα, ποιος το έβγαλε αλλά και ποιος ή ποιοι έχουν ευθύνη για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και όλα όσα ακολουθούν μια τέτοια ιστορία αφού είναι λογικό να ακούγονται διαμετρικά αντίθετες απόψεις.

Το θέμα βγήκε επειδή η πλευρά Βασιληά θέλησε να βγει. Δεν λαμβάνω υπόψη μου τις πληροφορίες ότι στο «παιχνίδι» είναι και «ποδοσφαιρικός παράγων» που συζητήθηκε πρόσφατα για την ενασχόληση του με ομάδα της Β. Ελλάδος, ούτε αν αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος το «έδωσε». Δεν θα είχε όμως καμιά συνέχεια αν ο ίδιος ο Βασιληάς  δεν έβγαινε να μιλήσει.

Το συμπέρασμα από όσα είπε είναι ότι πιο πολύ ήθελε να ακουσθεί παρά να γίνει ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηρακλής. Ενας άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο πρώτα από όλα μαθαίνει για το σωματείο στο οποίο πρόκειται να ασχοληθεί. Αν το είχε κάνει αυτό δεν θα μιλούσε για Βραζιλιάνους με κόστος 4 ή 5 εκατομμύρια ο καθένας. Για τον Ηρακλή μιλούσε και όχι για τον πολυμετοχικό ΠΑΟ. Εκτός αν όσα είπε τα είπε για την δική του προβολή, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ηρακλής.

Λένε οι «κυανόλευκοι» ότι όλα έγιναν για λόγους προβολής (του Βασιληά ή των εταιρειών του), όμως τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν ο ίδιος ο Ρέμος δεν συναντιόταν με τον Βασιληά. Ακόμα και αν η συνάντηση έγινε για χορηγίες (αυτό υποστηρίζεται τώρα από την πλευρά του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής) πάλι την αφορμή για οποιαδήποτε άλλη σκέψη την έδωσε ο Ρέμος. Γιατί αν δεν πήγαινε να τον συναντήσει δεν θα του έδινε την αφορμή να λέει όσα λέει.

Και σε ανάλογες περιπτώσεις πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα συντάσσονται με την απέναντι (από τον Ρέμο) πλευρά και θα λένε: «Μήπως έχει δίκιο ο Βασιληάς»; Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής πρέπει να συνειδητοποιήσει κάτι πολύ απλό. Ότι δεν είναι σωστό για το παραμικρό (κάποια χορηγία ας πούμε ) να πηγαίνει ο ίδιος. Στον χώρο του είναι ένα σημαντικό όνομα και πολλοί (όσα λεφτά και αν έχουν) θέλουν να λένε ότι τον γνωρίζουν και επαφές μαζί του.  Ετσι όμως  νομιμοποιεί τον καθένα να μιλάει και να δημιουργεί εντυπώσεις.

Και κάτι τελευταίο. Προχτές ο Ηρακλής έκλεισε και τυπικά την μεταγραφή του Ντίκα. Και αντί όλοι να ασχολούνται με την απόκτηση ενός πραγματικού παιχταρά σπατάλησαν χρόνο και χώρο με τον Βασιληά και τους Βραζιλιάνους του. Ποιος ευθύνεται για αυτό; Πρώτοι από όλους αυτοί που έδωσαν το δικαίωμα στον επιχειρηματία να πει τα….παράπονα του.

 

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top