- Bluearena - http://bluearena.gr -

Τα blue girls σε δράση

Υπάρχουν στιγμές που τα… blue girls αναλαμβάνουν πραγματικά δράση. Εντός και εκτός Ελλάδας. Λένε πως πίσω από έναν δυναμικό άνδρα κρύβεται μια πετυχημένη γυναίκα. Δεν γνωρίζουμε αν το ίδιο μπορεί να ισχύει και πίσω από έναν δυναμικό… οπαδό διότι το γήπεδο δεν είναι ακριβώς όπου διδάσκουν και καθηγητές του savoir vivre.

Το να μη μιλά ο ένας με τον άλλον στον πληθυντικό είναι το λιγότερο, όπως καλά γνωρίζουμε. Η εκτόνωση για τον καθένα έχει τα δικά του όρια και αυτό είναι ένα σκηνικό που δεν μπορεί να το ακολουθήσει και δεχτεί οποιαδήποτε γυναίκα.

Πλην όμως, κυρίως λόγω βόλεϊ θα σημειώναμε (τώρα, ας μην παρεξηγηθεί κάποιο… girl που είναι φαν του ποδοσφαίρου) οι γυναίκες στην κερκίδα του Ηρακλή κάνουν συχνά, μα πολύ συχνά την εμφάνισή τους.

Η κυρία με τα γυαλιά στο κεφάλι ονομάζεται Μαρία Προδρόμου και η κυρία με τα γυαλιά στην μπλούζα ονομάζεται Λίνα Καραμπασούδη. Οι φωτογραφίες θυμίζουν λίγο Πράγα και θυμίζουν λίγο Πράγμα γιατί πράγματι είναι από εκεί.

Η συγκεκριμένη γωνιά της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας δεν είναι… αποκλειστικό δικαίωμα των αθλητριών του συλλόγου. Από αυτές ξεκινάμε, όπως και το κάναμε. Εδώ όμως φιλοξενούνται blue girls εντός και εκτός αγωνιστικών γραμμών και η αρχή (για τα… εκτός γραμμών) γίνεται με τη Μαρία και τη Λίνα που έχουν βρεθεί σε τρία φάιναλ φορ του βόλεϊ, στη Θεσσαλονίκη, στη Ρώμη και στην Πράγα και έχουν αγαπημένους παίκτες τον Κράβαρικ, τον Νίλσον και τον Τίσερ.

Ο Τίσερ βέβαια τώρα πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, το e-mail το λάβαμε πριν, το σημειώνουμε χωρίς να θέλουμε να τις βάλουμε σε δίλημμα. Αν και το «ευ αγωνίζεσθαι» επιτάσσει να σέβεσαι τον άλλον πόσο μάλλον όταν έχει προσφέρει τόσα πολλά στη δική σου ομάδα. Εν πάσει περιπτώσει, τούτες είναι αναλύσεις και συζητήσεις για άλλες στήλες. Εδώ είμαστε με τα blue girls.

 

Η Μαρία Προδρόμου σημειώνει: «Με την παρουσία της ομάδας αλλά και του κόσμου στα φάιναλ φορ, πραγματικά… ζαλίζομαι. Μετά την επιστροφή από την Πράγα, επί μια εβδομάδα στη δουλειά αλλά και στο σπίτι τραγουδούσα τα συνθήματα της ομάδας. Αν βρεθείς μια φορά σε ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορείς παρά να παρακαλάς να έρθει γρήγορα ο καιρός για το επόμενο». Παρεμπιπτόντως, για το επόμενο, η Μαρία σημειώνει ότι ελπίζει να είναι στη Βαρκελόνη. Γιατί; Ποιος ξέρει; Απορία…

Και η Μαρία και η Λίνα δεν μασάνε ούτε από ταλαιπωρία, ούτε τρώνε πρόλογο από κερκίδα και αντιπάλους. Για αυτό και πάνε συχνά στο γήπεδο. Από ό,τι καταλάβαμε αυτοί οι τέσσερις, η Μαρία, η Λίνα, ο Γιώργος και ο Χρήστος είναι μια καλή παρέα που σχεδιάζουν πάντα στο πώς να είναι κοντά στον Ηρακλή. Όπως το κάνουν τόσες παρέες που μετά ενώνονται και γίνεται αυτό που έγινε π.χ. στην Πράγα.

Η Λίνα σημειώνει: «Παρέα με τη Μαρία και τον Γιώργο, εγώ και ο Χρήστος (ο άντρας μου) σχεδιάζουμε από τώρα την επόμενη εκδρομή μας με τον Ηρακλή μας». Τους αρέσει που γυρνάνε σε μεγάλες ευρωπαϊκές πλατείες που είναι γεμάτες από τους φίλους του Ηρακλή και επειδή… blue girls είναι, «μας δίνει την ευκαιρία να επισκεφτούμε και τους ευρωπαϊκούς οίκους μόδας γιατί ως γνωστόν οι οπαδοί του Ηρακλή έχουμε ένα επίπεδο». Να τα γράφουμε όλα.

Αυτά. Τώρα, Γιώργο και Χρήστο sorry που για σας δεν γράφουμε ΛΕΞΗ, εδώ όμως είναι blue girl. Α, και καλοδεχούμενες οι φωτό και άλλων θηλυκών που είναι στο γήπεδο για τον Ηρακλή. Το γράψαμε. Δεν χρειάζεται να είστε αθλήτριες. Πείτε το και στις… φίλες σας.