Ποιότητα και νοοτροπία

Όπως όλα δείχνουν δεν θα χρειασθεί το τρίτο φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί αύριο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου για να πάρει ο Ολεγκ Προτάσοφ …

Όπως όλα δείχνουν δεν θα χρειασθεί το τρίτο φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί αύριο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου για να πάρει ο Ολεγκ Προτάσοφ τις οριστικές του αποφάσεις για το υλικό που ανήκει σήμερα στο ρόστερ του Ηρακλή. Από την μελέτη των αγώνων πρωταθλήματος έβγαλε τα συμπεράσματα που ήθελε και ο Ηλίας Πουρσανίδης γνωρίζει πλέον ποιους παίχτες από τους υπάρχοντες θέλει ο Ουκρανός τεχνικός, σε ποιους δίπλα έβαλε ένα ερωτηματικό, που σημαίνει ότι η παραμονή τους στην ομάδα θα εξαρτηθεί από τις μεταγραφές που θα γίνουν αλλά και για ποιους άναψε το πράσινο φως για να λυθεί ή συνεργασία τους (αν το συμβόλαιο τους δεν λήγει το καλοκαίρι) ή να μείνουν ελεύθεροι (αν το συμβόλαιο λήγει τον επόμενο μήνα).

Τα ονόματα αυτών των τριών “κατηγοριών” είναι βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσουν. Άλλωστε αποτελεί κανόνα ότι αν κάτι το γνωρίζουν περισσότεροι από ένα δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Και ήδη λίγο-πολύ όσοι ασχολούνται με το ρεπορτάζ του Ηρακλή έχουν κάτι υπόψη τους. Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο. Και δεν θα μπούμε σαυτή την διαδικασία. Στο κάτω- κάτω δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίσουν ούτε για το ποιοι και πόσοι θα μείνουν αλλά ούτε και για το ποιοι και πόσοι θα φύγουν. Αυτό που για μας έχει σημασία είναι το ρόστερ που θα έχει ο Ηρακλής την επόμενη περίοδο να είναι αναμφισβήτητα καλύτερο από αυτό που είχε. Να προσφέρει πιο πολλές λύσεις στον προπονητή και να είναι συγκροτημένο όχι για να κερδηθούν οι εντυπώσεις αλλά για να κατακτηθεί η ουσία.

Ο Ηρακλής της επόμενης μέρας πρέπει να είναι πολύ διαφορετικός από τον Ηρακλή του χτες. Οι φίλοι της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχουν να θυμούνται κάτι καλό. Και βέβαια οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την εικόνα της στα τρία τελευταία πρωταθλήματα είναι αυτοί. Άλλοι στη θέση τους θα είχαν γυρίσει την πλάτη στην ομάδα και θα είχαν βρει άλλες διεξόδους. Όμως οι φίλοι του Ηρακλή και κυρίως οι οργανωμένοι έμειναν στην θέση τους στο Καυτανζόγλειο, ακολούθησαν την ομάδα εκτός έδρας και δεν άφησαν ποτέ τους παίχτες να νιώσουν…μοναξιά. Και το πιο σημαντικό; Ανέχτηκαν (ναι, ακριβώς όπως το διαβάζετε) τους παίχτες να χάνουν στην έδρα τους από αντιπάλους που όλοι θεωρούσαν ότι ήταν του χεριού τους και να τελειώνουν το πρωτάθλημα με 33 βαθμούς.

Ε, λοιπόν κανένας δεν θέλει να ξαναζήσει την τελευταία τριετία. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει το ρόστερ που θα συγκροτήσουν να είναι διαφορετικό σε ποιότητα και κυρίως σε νοοτροπία. Αυτά τα δυο στοιχεία πρέπει να διακρίνουν τον Ηρακλή της επόμενης χρονιάς. Αυτό δεν είναι έκφραση ευχής αλλά αποτελεί απαίτηση του κόσμου και θα πρέπει να την συνυπολογίσουν ο Αντώνης Ρέμος και οι συνεργάτες του.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top