Παραολυμπιακό Κύπελλο στο Μάντσεστερ

Η Παραολυμπιακή ομάδα αναχωρεί αύριο για το Μάντσεστερ προκειμένου να συμμετάσχει στο Παραολυμπιακό Κύπελλο BT (20-25 Μαΐου). Η ομάδα των ατόμων με αναπηρίες είναι η …

Άλλα αθλήματα

Η Παραολυμπιακή ομάδα αναχωρεί αύριο για το Μάντσεστερ προκειμένου να συμμετάσχει στο Παραολυμπιακό Κύπελλο BT (20-25 Μαΐου). Η ομάδα των ατόμων με αναπηρίες είναι η πλέον επιτυχημένη στην Ελλάδα και αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι είναι μια εκ των κορυφαίων ομάδων στο κόσμο.

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος 400 αθλητές από 40 χώρες. Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στο Παραολυμπιακό Κύπελλο ΒΤ, είναι η κολύμβηση, o στίβος, η καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο και η ποδηλασία.  Η ελληνική αποστολή που θα ταξιδέψει στο Μάντσεστερ αποτελείται από τους Γεώργιο Καπελλάκη, Νικόλαο Τσότρα, Αντώνιο Κυμούνδρη, Φώτιο Ζαφείρη και Στέλιο Τσάκωνα, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο αγώνισμα της κολύμβησης. Αξιζει να σημειωθει ότι  Νικολαος Τσοτρας και ο Στελιος Τσακωνας είναι κολυμβητες της Θεσσαλονικης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Παναγιώτης Σταματόπουλος, δήλωσε: “Πρόκειται για τους πρώτους μεγάλους αγώνες μετά τους Παραολυμπιακούς του 2008. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που στο Πεκίνο απέδειξαν ότι ανήκουν πλέον στους κορυφαίους του κόσμου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μάντσεστερ θα έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία να προετοιμαστούν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου”.

Back to Top