«Ηρακλής, είσαι…»

Έλα παιδιά, μαζευτείτε, «κλικ», αυτό είναι. Από τα… ‘80ies που έπαιζαν μαζί πέρασαν καμιά 20αριά χρόνια, δεν αλλάζει τίποτα όμως. Ούτε το «δέσιμο», ούτε η …

Αφιερώματα

Έλα παιδιά, μαζευτείτε, «κλικ», αυτό είναι. Από τα… ‘80ies που έπαιζαν μαζί πέρασαν καμιά 20αριά χρόνια, δεν αλλάζει τίποτα όμως. Ούτε το «δέσιμο», ούτε η φιλία, ούτε οι αναμνήσεις. Λευκόπουλος, Ζίφκας, Μάλλιος, Γκιζέλης, ποζάρουν στην “BLUEARENA” και αλλάζουν πάσες.

Ο Γιώργος Μαντζιούκης που κατέγραψε για τη “BLUEARENA” το φιλικό του Ηρακλή στη Δράμα με αντίπαλο τη Δόξα, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Τάσος Λευκόπουλος και ο Γιώργος Μάλλιος έχουν έδρα τη Δράμα. Ο Χρήστος Ζίφκας και ο Φώτης Γκιζέλης πήγαν με την ομάδα και όλοι μαζί συναντήθηκαν.

Η πόζα είναι υπέροχη και γυρίζει και τον χρόνο πίσω στη δεκαετία του ’80. Βάση στατιστικών, οι τέσσερις τους έπαιξαν τρεις σεζόν μαζί. Ο καθένας βέβαια από μόνος του ήταν περισσότερο καιρό στον Ηρακλή, απλώς σημειώνουμε το πόσο κράτησε η συνεύρεση. Ήταν τις σεζόν από το 1988-1989 μέχρι και την περίοδο 1992-1993. Η αντίδραση του Γιώργου Μάλλιου (παρεμπιπτόντως, ήδη δώσαμε ραντεβού και με αυτόν για το δικό του αφιέρωμα στο «ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ») για το πώς νιώθει ήταν χαρακτηριστική. «Ηρακλής, είσαι…».

Και άρχισε η κουβέντα. «Πώς μπορώ να ξεχάσω τον Ηρακλή; Τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια εκεί τα έπαιξα. Ήταν η καλύτερη ομάδα που έπαιξα. Δεν μπορώ να ξεχάσω τα παιχνίδια με Βαλένθια και Σιόν. Μπορεί σε κάποιους να ξυπνάνε ίσως δυσάρεστες αναμνήσεις επειδή αποκλειστήκαμε, δεν παύει όμως να είναι μια μεγάλη επιτυχία μιας και σας θυμίζω ότι τότε δεν έβγαιναν τόσες ομάδες που βγαίνουν τώρα στο ΟΥΕΦΑ».

Ο Λευκόπουλος θυμόταν και αυτός τα χρόνια στον Ηρακλή. Μας… «ζέστανε» κιόλας γιατί είπε ότι του άρεσε το αφιέρωμα που του έκανε η “BLUEARENA” στο «ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ» (μπορείτε βεβαίως με ένα «κλικ» στη σχετική στήλη να διαβάσετε και αυτό όπως και τα αφιερώματα των άλλων βετεράνων που έχουν γίνει μέχρι τώρα) και μίλησε και αυτός για το μεγαλείο της ομάδας.

Ο Ζίφκας και ο Γκιζέλης χαμογελούσαν, τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν, το χαίρονταν όλοι που βρέθηκαν μαζί.

Ο Μάλλιος θυμόταν ένα γκολ που είχε βάλει τη σεζόν 1989-1990, τη δεύτερή του στον Ηρακλή. «Ήταν ένα γκολ που έβαλα εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Τερματοφύλακας ήταν ο Σαργκάνης, το παιχνίδι έληξε 1-1».

Δεν αφήσαμε ασχολίαστο βεβαίως το παρόν και το μέλλον του Ηρακλή. «Από εδώ και πέρα πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα η ομάδα. Γίνονται κινήσεις. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, όπως τη στήριζε πάντα. Κι εμάς μας στήριζε. Όταν νικάς είναι πιο εύκολο, το γήπεδο γεμίζει. Ο κόσμος όμως μας στήριζε και στα δύσκολα. Και τώρα είναι κοντά. Πάει να γίνει κάτι καλό».

Από κοντά στην παρέα ήταν και ο Κώστας Βέλλιος. Ο βετεράνος, επίσης παίκτης του Ηρακλή, συζητούσε με τον γιο του, τον Αποστόλη, και δεχόταν συγχαρητήρια για την επίδοσή του, την καλή εμφάνιση, το γκολ που πέτυχε.

Σχετικά Άρθρα

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση μνήμης του Γεώργιου Ιβάνοφ

Διάφορα

Back to Top