Ανακοίνωση “Αυτόνομης Θύρας 10”

Μακροσκελέστατη ανακοίνωση εξέδωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (www.iraklis-g10.gr) ο σύνδεσμος «Αυτόνομη Θύρα 10», την οποία σας παρουσιάζουμε αυτολεξεί: Μετά τη ολοκλήρωση σχεδόν όλων των αγωνιστικών …

Ηρακλής

Μακροσκελέστατη ανακοίνωση εξέδωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (www.iraklis-g10.gr) ο σύνδεσμος «Αυτόνομη Θύρα 10», την οποία σας παρουσιάζουμε αυτολεξεί:

Μετά τη ολοκλήρωση σχεδόν όλων των αγωνιστικών υποχρεώσεων των τμημάτων του Ηρακλή, αποφασίσαμε να εκδώσουμε μια ανακοίνωση απολογιστικού χαρακτήρα, που αφορά όλα τα τμήματα του συλλόγου, για τη χρονιά που πέρασε. Μια χρονιά που ελπίζουμε να μη ξαναζήσουμε σαν οπαδοί!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Το ποδοσφαιρικό τμήμα πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες χρονιές τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Ο Ηρακλής που είδαμε φέτος όντως και εκτός Καυτανζογλείου δεν αντιπροσωπεύει σε καμιά περίπτωση αυτό που ονειρευόμαστε. Συχνές αποπομπές προπονητών, κακό κλίμα εντος των αποδυτηρίων, πρόσληψη ανίκανων παικτών, πάθος μηδέν, αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός ότι ο Ηρακλής κινδύνεψε με υποβιβασμό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ήταν μερικά από τα στοιχεία που συνέθεσαν αυτό το τραγικό παζλ.
Όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι, τα πράγματα κι εκεί πήγαν πολύ χειρότερα από όσο φανταζόμασταν και προσδοκούσαμε. Από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου συναντηθήκαμε ορισμένες φορές με τη διοίκηση της Π.Α.Ε. και ζητήσαμε και προτείναμε ορισμένα πράγματα τα όποια σε άλλα γήπεδα θεωρούνται αυτονόητα τα οποία άπτονταν αποκλειστικά και μόνο με πρακτικά και οργανωτικά ζητήματα της κερκίδας. Από τη πλευρά της διοίκησης πήραμε διαβεβαιώσεις για τη πραγματοποίηση όλων αυτών οι οποίες όμως στη πορεία διαψεύστηκαν. Έτσι λοιπόν συνεχίσαμε να βλέπουμε την αστυνομία να κάνει κουμάντο εντός και εκτός Καυταντζογλειου, συνεχίσαμε να στριμωχνόμαστε στις πόρτες για να μπούμε ακόμα και στο περίβολο του σταδίου, συνεχίσαμε να ακλουθούμε την ομάδα παντού χωρίς νομική κάλυψη, συνεχίσαμε να βλέπουμε οπαδούς αντιπάλων ομάδων να κόβουν βόλτες μέσα στο γήπεδο μας, συνεχίσαμε να βλέπουμε άπειρους σεκιουριτάδες μπροστά στο πέταλο, είδαμε μέχρι και μπράβους να χτυπούν 12χρονα παιδάκια που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν φανέλες ποδοσφαιριστών!!! Επίσης είδαμε μετά τη φυγή των κκ. Ξανθόπουλου, Κορκοβελου και Βιοπουλου να στελεχώνεται το διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. με ονόματα όπως του κύριου Τριανταφυλλόπουλου που πραγματικά αναρωτιόμαστε αν ξέρει που βρίσκεται το Καυτανζόγλειο, αλλά πολύ περισσότερο απορούμε για το αν η τοποθέτηση του στη θέση του αντιπροέδρου πρόσφερε το παραμικρό στον Ηρακλή. Θέλουμε παίρνοντας σαν παράδειγμα τη περίπτωση του κυρίου Τριανταφυλλόπουλου να καυτηριάσουμε την πολιτική δημοσίων σχέσεων που ακολουθεί πολλές φορές η διοίκηση αλλά κυρίως να καταδείξουμε τη διοικητική γύμνια του Ηρακλή. Χτυπάμε το καμπανάκι του κίνδυνου και σας λέμε δημοσίως ότι σας έχουμε τονίσει επανηλλειμένως κατ’ ιδίαν: Δε μπορούν 3 άνθρωποι να διοικήσουν ολόκληρο ΗΡΑΚΛΗ! Εκεί οφείλεται η απουσία του Ηρακλή από τα κέντρα αποφάσεων, εκεί οφείλεται η παντελής έλλειψη στρατηγικής μάρκετινγκ, εκεί οφείλεται η μη ενασχόληση των Μ.Μ.Ε. με τον Ηρακλή, εκεί οφείλεται η συστηματική απαξίωση της ομάδας από εχθρούς και «φίλους», αλλά κυρίως εκεί οφείλεται το γεγονός του εγκλωβισμού του Ηρακλή στη διαδικασία εξυγίανσης. Παραμένουμε λοιπόν ανήσυχοι όσο ακούμε για απλήρωτους παίκτες, όσο δε βλέπουμε κινήσεις σωστής οργάνωσης και προγραμματισμού, όσο παρατηρούμε ότι τα λεγόμενα μας τα εκλαμβάνεται κακοπροαίρετα, όσο τέλος παραμένετε σ’ αυτό το στραβό και επικίνδυνο μονοπάτι που επιλέξατε. Εμείς από τη πλευρά μας σας διαμηνύουμε ότι τη χρονιά που έρχεται τη θεωρούμε πολύ κρίσιμη και ότι δε θα ανεχτούμε για τέταρτη χρονιά τον Ηρακλή σε αυτή τη κατάσταση! Σας καλούμε να παραδειγματιστείτε από τον κόσμο του πετάλου ο οποίος συνέχισε να παραδίδει μαθήματα οπαδισμού και έγινε αντικείμενο θαυμασμού όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, και όλα αυτά κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς τραγικής.
Πριν κλείσουμε την ενότητα του ποδοσφαίρου θα απαιτήσουμε για άλλη μια φορά το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Καυταντζογλειου που έχει καταγράψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Σωτήρης Σεραφείμ μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ. Κύριε Πολύκαρπε, κύριε Χαΐτογλου, κύριε Πεταλωτιδη εκείνο το βράδυ δεσμευτήκατε γι’ αυτό ενώπιων πολλών ανθρώπων οι όποιοι όπως διαπιστώνεται δε ξεχνούν!

ΜΠΑΣΚΕΤ: Η ομάδα του μπάσκετ παρόλο που δεν ολοκλήρωσε ακόμα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις έχει δυστυχώς χάσει προ πολλού το τρένο της ανόδου. Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου λίγες μέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου η ομάδα του Ηρακλή αριθμούσε 2 καλαθοσφαιριστές! Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε μια «επίσκεψη» σύσσωμος ο σύνδεσμος (μαζί με τα παραρτήματα) στα γραφεία του γυμναστικού συλλόγου. Εκεί ακούσαμε τον πρόεδρο κ. Τριανταφύλλου να λέει ότι «κι αν δεν ανέβουμε τι να κάνουμε;», τον ακούσαμε να διευκρινίζει ότι τα 800.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί να δώσει στο μπάσκετ προεκλογικά θα δίνονταν από χορηγίες που θα έβρισκε και αλλά τέτοια κωμικοτραγικά. Μετά από έντονη πίεση της Αυτόνομης Θύρας 10 προσελήφθη προπονητής εντός της επόμενης ημέρας και δημιουργήθηκε μια ομάδα μέσα σε μια εβδομάδα η οποία και πάλι δε κατόρθωσε να ανέβει στην Α1. Ελπίζουμε να μη ξαναβρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να ξαναεπισκεφθούμε τα γραφεία του Γ.Σ. αυτόν τον Ιούλιο! Για να μη γίνει αυτό λοιπόν, προτείνουμε στα μελή της επιτροπής σωτηρίας, τους ανθρώπους που κατέβηκαν από τη κερκίδα για να σώσουν το μπάσκετ, να παραιτηθούν στην επερχόμενη γενική συνέλευση του Γ.Σ. γιατί λειτουργούν σαν κυματοθραύστης των αντιδράσεων του κόσμου. Παράλληλα προτείνουμε να καλέσουν ονομαστικά και δημοσίως όλους τους υπευθύνους για τη κατάντια του μπασκετικού Ηρακλή να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο λαός του Ηρακλή κομμάτι του οποίου είναι και η επιτροπή σωτηρίας ανέλαβε και τράβηξε το κάρο από τη λάσπη και σας παραδίδει έναν Ηρακλή απαλλαγμένο από τα χρέη που εσείς δημιουργήσατε, αν ακόμα και τώρα συνεχίσετε να φυγομαχείτε είστε έκθετοι και υπόλογοι στο λαό της ομάδος! Εμείς πάντως δεν αντέχουμε κι άλλη χρονιά στην Α2!

ΒΟΛΕΪ: Αρχικά θέλουμε έστω και καθυστερημένα να ευχαριστήσουμε όλο το κόσμο που γέμισε τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία της Αυτόνομης Θύρας 10 και έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλήσει με τη παρουσία του στη Πράγα! Επίσης να πούμε στη διοίκηση του Τ.Α.Π. ότι εμείς σας είχαμε ζητήσει να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να βρεθούμε διπλά στην ομάδα στη Πράγα και όταν λέμε διπλά δεν εννοούμε τον τέταρτο όροφο της Ο2 arena. Η χρονιά που πέρασε μας αφήνει μια πικρία και μια μεγαλύτερη ανησυχία. Χαιρόμαστε που ακούσαμε από τη διοίκηση του Τ.Α.Π. να αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν ανησυχούμε όμως γιατί ακόμα δεν βλέπουμε τη διάθεση να τα διορθώσει. Επίσης παρατηρούμε πολλά γεγονότα τα οποία καταδεικνύουν ότι η ομάδα βόλεϊ έχει φτάσει σε ένα τέλμα και δυσκολεύεται πολύ να το ξεπεράσει. Διαπιστώνουμε ότι η ομάδα εκτός από αγωνιστική ανανέωση έχει ανάγκη και από διοικητική ανανέωση. Σε αυτή τη κατεύθυνση έχουμε ξεκινήσει ήδη σαν σύνδεσμος σειρά επαφών με μεγάλους παράγοντες του ελλαδικού χώρου και ελπίζουμε σύντομα να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Ξεκαθαρίζουμε σε όλο το λαό του Ηρακλή ότι θα κάνουμε το παν για να συνεχίσει αυτό το τμήμα να μας δίνει χάρες και να μας κάνει να τρέχουμε σε όλη την Ευρώπη!

Γυμναστικός Σύλλογος: Τελευταίο αν και πιο σημαντικό από όλα αφήσαμε το κομμάτι του Γ.Σ. Επιφυλασσόμαστε να πάρουμε θέση για όλα τα τεκταινόμενα στο Γ.Σ. στην επερχόμενη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 1 Ιουνίου. Καλούμε όλο το λαό του Ηρακλή να βρεθεί εκεί!

Σχετικά Άρθρα

Αυστηρό “φιλτράρισμα” στον – όποιον – υποψήφιο επενδυτή…

Ποδόσφαιρο

Back to Top