Η υπέρβαση και οι μεγάλοι στόχοι απαιτούν υποστήριξη και υπομονή

Είναι γεγονός ότι ο Αντώνης Ρέμος  ξάφνιασε τους οπαδούς του Ηρακλή με την συνέντευξη του στη Novasport. Μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που μένοντας μόνο στο …

Είναι γεγονός ότι ο Αντώνης Ρέμος  ξάφνιασε τους οπαδούς του Ηρακλή με την συνέντευξη του στη Novasport. Μάλιστα αρκετοί ήταν αυτοί που μένοντας μόνο στο τέλος της φράσης και στο «είναι πιθανό να αποχωρήσω» σκέφτηκαν και είπαν: «Αρχισε να σκέφτεται να την….κάνει και ο Ρέμος».

Όμως μια πιο προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Ρέμος με τον τρόπο αυτό θέλησε να καταστήσει σαφές ποιος είναι ο δικός του προσωπικά αλλά και όλης της διοίκησης, στόχος για την επόμενη χρονιά. Δεν ξέρω αν «η πεντάδα και το κύπελλο» ικανοποιούν τις απαιτήσεις των οπαδών του Ηρακλή. Πάντα υπάρχουν οπαδοί που θέλουν το κάτι παραπάνω και δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Θεωρώ ότι είναι στόχοι φιλόδοξοι μεν αλλά και πραγματοποιήσιμοι. Και από την άποψη αυτή θεωρώ ότι ο Ρέμος μίλησε με ρεαλισμό.

Η διαφωνία μου είναι στον τρόπο με τον οποίο θέλησε να «υποστηρίξει» αυτούς τους στόχους. Η υπέρβαση στους αγωνιστικούς στόχους μιας ομάδας, αλλά και γενικά κάθε υπέρβαση απαιτούν και υπομονή αλλά και μια προεργασία. Ο Ηρακλής μόλις τελείωσε μια αποτυχημένη χρονιά. Και η αποτυχία αυτή πρέπει να χρεωθεί και στην μετριότητα (είναι και αρκετά επιεικής η έκφραση) του υλικού που είχε. Με πιο απλά λόγια η ομάδα έφτασε  μέχρι εκεί που την πήγαν οι δυνατότητες του υλικού της.

Όταν λοιπόν ο πρόεδρος βάζει μεγάλους στόχους τότε θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε μόνο με  τον Προτάσογ, αλλά και ούτε μόνο με τον Ντίκα και τον Οπερ. Χρειάζεται πολύ πιο μεγάλη ενίσχυση και σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα.  Και κυρίως δεν μπορεί να γίνει χωρίς προηγούμενα να έχουν τακτοποιηθεί κάποια προβλήματα της προηγούμενης περιόδου. Για να είναι πειστική μια διοίκηση ότι θα αλλάξει την κατάσταση σε μια ομάδα πρέπει να δώσει δείγματα γραφής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει. Και μέχρι τώρα τα πιο πολλά από τα περσινά προβλήματα….σέρνονται, ενώ δεν έγινε ακόμα καμιά διορθωτική κίνηση και με το υπάρχον υλικό.

Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να μηδενίσω την φιλόδοξη σκέψη του Ρέμου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και δεν την θεωρώ  ανέφικτη. Όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με την…. απειλή μιας αποχώρησης (γιατί θα βρεθούν άνθρωποι που το λογικό και ανθρώπινο απωθημένο του Ρέμου θα το θεωρήσουν απειλή) ούτε γιατί «εξασφαλίσαμε ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο». Οι μεγάλοι στόχοι και η υπέρβαση απαιτούν υποστήριξη (που δεν την εξασφαλίζουν μόνο τα λεφτά) αλλά και υπομονή. Αν αυτά τα διαθέσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειασθεί αλλά και δεν θα αναγκασθεί να φύγει.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top