«Αποκαλύπτονται» οι λόγοι

  Έχει περάσει περίπου 1,5 μήνας από την ημέρα που ο Όλεγκ Προτάσοφ συμφώνησε με τον Ηρακλή για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και …

 

Έχει περάσει περίπου 1,5 μήνας από την ημέρα που ο Όλεγκ Προτάσοφ συμφώνησε με τον Ηρακλή για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και στο διάστημα αυτό άρχισαν να αποκαλύπτονται οι λόγοι για τους οποίους οι «κυανόλευκοι» επέλεξαν τον Ουκρανό τεχνικό.

Στους λόγους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνω το μέγεθος της προσωπικότητας του Προτάσοφ και τη δυνατότητα που έχει αυτός, να σηκώσει το ακουστικό και να επικοινωνήσει με ποδοσφαιριστές του επιπέδου Ντίκα, πείθοντας τους να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν μαζί του στον Ηρακλή.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι «κυανόλευκοι» επέλεξαν τον Ουκρανό επειδή βρήκαν στο πρόσωπο του, έναν προπονητή ο οποίος συνδυάζει την εμπειρία με τη «δίψα» για διάκριση. Από τη μια, ο Προτάσοφ έχει πίσω του μια καριέρα η οποία του επιτρέπει να σταθεί στον «κυανόλευκο» πάγκο και από την άλλη έχει μέσα του φιλοδοξία να φτάσει την προπονητική του καριέρα στα ίδια επίπεδα με αυτή που έκανε ως ποδοσφαιριστής.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι εξαιρετικά σπάνιος και αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρξε ποτέ στην πρόσφατη ιστορία του Ηρακλή. Τα τελευταία χρόνια, από τον πάκο του Ηρακλή έχουν περάσει δεκάδες προπονητές. Κάποιοι από αυτούς ήταν φιλόδοξοι, αλλά δεν είχαν την εμπειρία ώστε να σταθούν στον Ηρακλή και να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους.

Κάποιοι άλλοι ήταν εξαιρετικά έμπειροι, με πλούσιο βιογραφικό αλλά είχαν χάσει τη…σπίθα που έχει ο κάθε προπονητής που θέλει να φτάσει ψηλά και έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ο Προτάσοφ, με τις μέχρι τώρα κινήσεις του (όσες έχουν γίνει γνωστές και αυτές που παραμένουν άγνωστες) έχει πείσει πολλούς ότι βρίσκεται κάπου στη μέση και ότι στο πρόσωπο του, ο Ηρακλής έχει βρει τη χρυσή τομή.

Η διοίκηση του Ηρακλή αντιμετωπίζει την επόμενη χρονιά, ως ένα στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσει ώστε κάποια στιγμή η ομάδα να φτάσει εκεί όπου θέλουν να τη δουν όσοι την αγαπούν. Την ίδια στιγμή ο Προτάσοφ βλέπει τον Ηρακλή ως μια πρόκληση για το μέλλον της προπονητικής του καριέρας και ως ένα…τεστ στο οποίο πρέπει να πάρει τον καλύτερο δυνατό βαθμό προκειμένου να περάσει στο επόμενο επίπεδο, προσεγγίζοντας ακόμη περισσότερο την κορυφή. Την κορυφή την οποία «πάτησε» ως ποδοσφαιριστής και θέλει να αντικρίσει ξανά τη θέα που του προσφέρει αυτή, ως προπονητής.

ΥΓ Ο Άνχελ Πεντράθα που πέρασε από τα γραφεία της Μίκρας και συνομίλησε με το Γιάννη Πάγκο, ανήκει στην πρώτη κατηγορία των προπονητών που πέρασαν από τον Ηρακλή. Ο Ισπανός είναι φιλόδοξος και ήρθε αποφασισμένος να πετύχει, αλλά η απειρία του τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου των εγκαταστάσεων της Μίκρας.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top