Φυτώριο ταλέντων

  Η παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ηρακλής στην ανεύρεση και προώθηση αθλητών από τα σπλάχνα του. Οι Ακαδημίες του Συλλόγου συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπο λειτουργίας …

Ακαδημία

 

Η παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ηρακλής στην ανεύρεση και προώθηση αθλητών από τα σπλάχνα του. Οι Ακαδημίες του Συλλόγου συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπο λειτουργίας όπου τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του μπάσκετ.

Περίπου 240 παιδιά προπονούνται κάθε Σαββατοκύριακο στο Ιβανώφειο υπό την επίβλεψη έμπειρων προπονητών, ενώ προπονήσεις διεξάγονται και ορισμένες μέρες μέσα στην εβδομάδα. Ο Ηρακλής πάντα πρωτοπόρος στα φυτώρια νέων παιδιών συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά με απώτερο σκοπό την ανάδειξη ταλέντων που θα αργότερα θα βρεθούν στα υψηλότερα κλιμάκια, αλλά πάνω απ’όλα οι άνθρωποι των τμημάτων στοχεύουν στην σωστή γαλούχηση των παιδιών.

Οι Ακαδημίες σε αντίθεση με ότι συνηθίζεται σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες δεν θα κλείσουν το φετινό καλοκαίρι, αλλά θα λειτουργούν για παιδιά που θα θέλουν να προπονηθούν. Θα γίνονται επίσης ατομικές προπονήσεις σε παιδιά από τα αγωνιστικά τμήματα.

Τα τμήματα υποδομής του συλλόγου ανέκαθεν πρωταγωνιστούσαν στα τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα. Την φετινή χρονιά, οι έφηβοι αποκλείστηκαν στην φάση των “16”, ενώ οι παίδες αποκλείστηκαν στα προημιτελικά. Στα κορίτσια, οι κορασίδες μας αναδείχθηκαν δεύτερες στην Θεσσαλονίκη χάνοντας στον τελικό από τον Αρη ενώ οι νεάνιδες κατέκτησαν την 4η θέση.

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν φέτος οι Ακαδημίες του Ηρακλή, αλλά και πολλές ακόμη που θα γίνουν σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη γιορτή για την κοπή της πίτας η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το παρών έδωσαν και οι ποδοσφαιριστές Σερζ Ντιέ και Πίτου Γκαρσία. Επίσης δημιουργήθηκε ένα πολύ καλαίσθητο ημερολόγιο.

Πρόσφατα, υπήρξε αδελφοποίηση με την ομάδα Ηρακλή Κοζάνης η οποία έχει δημιουργηθεί από Ηρακλειδείς της Κοζάνης και αριθμεί 200 παιδιά Ακαδημίας. Το επόμενο διάστημα θα επισκεφθούν την Κοζάνη για να δώσουν φιλικά παιχνίδια, ενώ η ομάδα της Κοζάνης θα έρθει με τη σειρά της στο Ιβανώφειο.

Από την καινούρια χρονιά θα υπάρχει εφημερίδα-έντυπο με τα νέα της ακαδημίας που θα διανέμεται δωρεάν στα παιδιά και σε κάθε επισκέπτη στο Ιβανώφειο.

Παράλληλα, το καλοκαίρι διοργανώνεται στο Νυμφαίο καμπ για παιδιά. Με το καμπ αυτό, αλλά και με τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με άλλα σωματεία εκτός νομού Θεσσαλονίκης, ο Ηρακλής αναζητά ταλέντα που θα στελεχώσουν τα τμήματα του συλλόγου.

Εκτός από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, οι Ακαδημίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα (και όχι μόνο τις γιορτές) μαζεύουν ρούχα και τρόφιμα που τα προσφέρουν σε ιδρύματα και όσους τα έχουν ανάγκη

Την προσπάθεια των ακαδημιών στηρίζουν ο Ερασιτέχνης Ηρακλής και ο πρόεδρος, κ.Τριανταφύλλου, ο αντιπρόεδρος κ.Αδαμίδης, η διοίκηση του ΤΑΚ, ενώ πολύ καλή συνεργασία υπάρχει και με την ΠΑΕ.

Περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές στις Ακαδημίες καθημερινά 10:00-13:00 στο τηλέφωνο 2310 249-600

 

 

Το γυναικείο τμήμα

Το εφηβικό τμήμα 

 

Οι κορασίδες του Ηρακλή 

 

 Το μίνι κοριτσιών

 

Το παιδικό τμήμα

Το προπαιδικό τμήμα των κυανόλευκων

 

Οι νεάνιδες του Ηρακλή

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Σκουρτόπουλου με τα παιδιά της “κυανόλευκης” Ακαδημίας

Μπάσκετ

Back to Top