Ο Ηρακλής εξαργυρώνει τη φήμη του Προτάσοφ

  Με μια μεταγραφή (του Ρουμάνου Ντίκα) και με το κλείσιμο μιας δεύτερης (του Εσθονού Οπερ) δεν μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος  ότι ο Ηρακλής «γύρισε σελίδα» …

 

Με μια μεταγραφή (του Ρουμάνου Ντίκα) και με το κλείσιμο μιας δεύτερης (του Εσθονού Οπερ) δεν μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος  ότι ο Ηρακλής «γύρισε σελίδα» και ότι έκανε κιόλας την ομάδα  της υπέρβασης. Μπορεί όμως να υποστηρίξει ότι τα πράγματα άρχισαν καλά για τους “κυανόλευκους” και οι φίλοι τους μπορούν να αισιοδοξούν ότι αν συνεχισθεί με τον ίδιο ρυθμό αλλά κυρίως με την ίδια ποιότητα η ενίσχυση της ομάδας τους θα μπορούν να βάλουν στόχους φιλόδοξους για την επόμενη χρονιά. Αυτές είναι οι σκέψεις που δημιουργούν οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Ηρακλή. Δεν είναι όμως και οι μοναδικές.

Το γεγονός ότι σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν δυο συμφωνίες φανερώνει  ότι ο Ολεγκ Προτάσοφ ήλθε στον Ηρακλή πολύ καλά  προετοιμασμένος. Φανερώνει ακόμα ότι το όνομα του Ουκρανού μετράει στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γιατί κανένας δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι η φήμη του Ηρακλή ήταν αυτή που συγκίνησε τον Εσθονό πολυσκόρερ ή τον Ρουμάνο παιχταρά και για αυτό τον προτίμησαν.

Η παρουσία του Προτάσοφ έπαιξε τον δικό της σημαντικό ρόλο και αυτό καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο νέος τεχνικός του Ηρακλή ήταν σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους.

Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει για προπονητή έναν άνθρωπο που έκανε όνομα μέσα από ποδόσφαιρο είτε ως παίχτης είτε ως τεχνικός. Μικρή αλλά σημαντική η καριέρα του προπονητή Προτάσοφ όμως τεράστια η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Σαν ο Βαν Μπάστεν της Ανατολής είχε χαρακτηρισθεί ο Ουκρανός (τότε Σοβιετικός) και με το όνομα αυτό έμεινε στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Σήμερα ο Προτάσοφ εξαργυρώνει το τεράστιο ποδοσφαιρικό του όνομα πείθοντας παίχτες με σπουδαία καριέρα και εντυπωσιακό βιογραφικό να τον «ακολουθήσουν». Και αυτό είναι το πρώτο αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικό κέρδος από την συνεργασία των “κυανόλευκων” μαζί του.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top