Κάθε χρονιά κι ένα μάθημα

Οταν στις 3 Μαϊου του 2006 ο Ηρακλής έχανε από τον Αρη στο Αλεξάνδρειο και υποβιβαζόταν στην Α2, πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως την …

Ηρακλής, Μπάσκετ

Οταν στις 3 Μαϊου του 2006 ο Ηρακλής έχανε από τον Αρη στο Αλεξάνδρειο και υποβιβαζόταν στην Α2, πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν πως την επόμενη χρονιά θα επέστρεφε δριμύτερος στα μεγάλα σαλόνια

Αυτοί όμως που ήταν γνώστες της κατάστασης ήξεραν πως θα έπρεπε να διανύσουν μεγάλο δρόμο ώστε να κατορθώσουν να αποφύγουν ακόμη μεγαλύτερη ξεφτίλα, το να αγωνιστεί η ομάδα στην Β΄ Εθνική. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, πέρασαν τρεις αγωνιστικές σεζόν και οι κυανόλευκοι παραμένουν στην Α2. Η αγωνιστική αποτυχία αυτών των ετών είναι πασιφανής. Δεν αρμόζει σ’αυτό το σύλλογο να βρίσκεται στη θέση αυτή και θα έπρεπε να είχε επιστρέψει στην Α1 προ πολλού.

Εύκολο να λέγεται κάτι τέτοιο, αλλά στην πράξη φάνηκε πόσο δύσκολο ήταν αυτό. Και όσοι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λένε. Και μάλιστα φάλτσα. Η BLUE ARENA αποκάλυψε στους φίλους του Ηρακλή τι πραγματικά έγινε όλα αυτά τα χρόνια και πως κατόρθωσε αυτός ο σύλλογος να κερδίσει την εμπιστοσύνη του μπασκετικού κόσμου. Και όταν λέμε μπασκετικός κόσμος, εννοούμε παίκτες και ατζέντηδες. Διαιτητές και αντιπάλους.

Από την πρώτη σεζόν στην Α2, όταν οι τελευταίοι παίκτες έβγαλαν τα δελτία τους μία μέρα πριν το πρώτο παιχνίδι του Πρωταθλήματος στη ΜΕΝΤ, ως και τη σεζόν που σε λίγο φτάνει στο τέλος της, η διοίκηση της ομάδας “τα είδε όλα”. Βίωσαν καταστάσεις που θα ευχόσουν να μην της ζήσει ούτε ο εχθρός σου. Σε τρία χρόνια αναστήλωσαν από τα θεμέλια τον Ηρακλή και ο στόχος που απέμεινε είναι η άνοδος στην Α1.

“Απέτυχαν” λέει πολύς κόσμος. “Δεν μπορεί αυτή η ομάδα να βολοδέρνει για τέταρτη σεζόν στην Α2”, προσθέτουν. Ποιος μπορεί να πει το αντίθετο; Ποιος μπορεί να τους κακίσει; Για κανέναν δεν είναι εύκολο να βλέπει αυτό το σωματείο να τριγυρίζει στην επαρχία. Τί πέτυχαν αυτοί οι άνθρωποι, όμως; Απέκτησαν παραγοντική συνείδηση, αυτό που έλειπε τα περασμένα χρόνια. Δε λειτουργούν μόνο βάση συναισθήματος, που ορισμένες φορές δεν είναι ο κατάλληλος σύμμαχος στις αποφάσεις. Λάθη έγιναν, ίσως γίνουν και στο μέλλον. Αλλά κάθε χρόνο ο Ηρακλής πατά πιο γερά στα πόδια του. Η ομάδα λειτουργεί συνεχώς και πιο επαγγελματικά.

Το αγωνιστικό σύνολο που στήθηκε το καλοκαίρι ήταν πραγματικά άξιο. Γιατί πολλοί απλά δεν αρκεί να πάρεις παίκτες που είναι καλοί για την κατηγορία. Πάνω απ’όλα πρέπει να ξέρουν το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Τι παραπάνω έχει το Περιστέρι, ο Ηλυσιακός ή η Δάφνη που δίνουν μάχη για την άνοδο. Ολοι όσοι είναι στην ομάδα είναι βαθείς γνώστες της κατηγορίας. Οι άνθρωποι που είναι στον Ηρακλή, γνωρίζουν ποιο ήταν το λάθος τους φέτος και την επόμενη περίοδο έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν κι αυτές τις λεπτομέρειες.

Για σχόλια, παρατηρήσεις και παράπονα στο [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top