Φερέρ: “Τους έλεγα να τον πουλήσουν”

“Τους έλεγα να τον πουλήσουν από πέρσι, αλλά ο Ρέμος επέμενε να τον κρατήσει στην ομάδα”. Δήλωση του Μανέλ Φερέρ με αφορμή την εξαφάνιση του …

Ηρακλής

“Τους έλεγα να τον πουλήσουν από πέρσι, αλλά ο Ρέμος επέμενε να τον κρατήσει στην ομάδα”. Δήλωση του Μανέλ Φερέρ με αφορμή την εξαφάνιση του Φερνάντο Μαρκές, την οποία ο Ισπανός ατζέντης χαρακτηρίζει… παρεξήγηση. “Ο Μαρκές βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Μαδρίτη για να τακτοποιήσει ένα προσωπικό του ζήτημα. Ζήτησε άδεια από τον Πουρσανίδη, ο οποίος του είπε ‘όχι’ και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Ρέμο, μέσω του Αλέξανδρου Κολιάδη και πήρε την προφορική άδεια. Αν τακτοποιήσει τις δουλειές του, θα επιστρέψει την Τρίτη. Ούτως ή άλλως είναι τιμωρημένος για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, οπότε δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αν χάσει κάποιες προπονήσεις”, ανέφερε ο Φερέρ και ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του πελάτη του στη Μαδρίτη δεν σχετίζεται με το επεισόδιο που δημιούργησε στην προπόνηση της Παρασκευής με τον Αλεξάνταρ Βούκοβιτς. “Δεν έχει καμία σχέση ό,τι συνέβη την Παρασκευή, με την άδεια. Την επόμενη μέρα πήγε στην προπόνηση και ζήτησε συγγνώμη, ενώ ο Βούκοβιτς είναι από τους παίκτες που κάνει παρέα και εκτός γηπέδων. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δημιουργήθηκε τόσο μεγάλη αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη για την απουσία του Φερνάντο”.

Στη συνέχεια, ο Φερέρ αποκάλυψε ότι από το περασμένο καλοκαίρι ασκεί πιέσεις για να πουληθεί ο παίκτης. “Το καλύτερο για τον Ηρακλή είναι να τον πουλήσει. Πιστεύω ότι ο κύκλος του εκεί έχει κλείσει. Έκανε λάθος που δεν τον παραχώρησε πέρσι ο Ηρακλής, διότι θα εισέπραττε περισσότερα χρήματα με την παρουσία που είχε ο παίκτης στο πρώτο εξάμηνο. Η σύστασή μου στον Ρέμο ήταν να τον πουλήσει το καλοκαίρι. Εκείνος όμως δεν με άκουσε και τον διατήρησε στο δυναμικό της ομάδας. Από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο, είναι θέμα Ηρακλή το τι θα πράξει. Του αρέσει η Ελλάδα, αλλά θα ήθελε ίσως να παίξει σε μία ομάδα που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είτε αυτή είναι ελληνική, είτε από κάποιο άλλο πρωτάθλημα. Δεν ξέρω τι θέλει ο Ηρακλής. Η πρότασή μου θα είναι ξανά, να πουληθεί σε κάποια ομάδα που θα επιδείξει ενδιαφέρον”.

Ο Ισπανός ατζέντης στάθηκε ιδιαίτερα και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής: “Η αντιμετώπιση του Ηρακλή έναντι του παίκτη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Έχει κερδίσει χρήματα στην καριέρα του. Ήρθε στην ομάδα για χάρη μου. Όταν ζητάς από κάποιον επαγγελματισμό, πρέπει και εσύ να είσαι σωστός έναντι των υποχρεώσεών σου. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων. Του οφείλονται χρήματα από το Νοέμβριο, αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε και ποτέ δεν είπε ότι δεν παίζω αν δεν πληρωθώ, όπως έκαναν κάποιοι συμπαίκτες του”. Απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στη ΦΙΦΑ, ενώ αποκάλυψε ότι προ τριμήνου προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση ο Ααρόν, διότι… “Δεν εισέπραξε ούτε τα μισά από όσα είχε συμφωνήσει, ενώ δεν του σήκωναν το τηλέφωνο, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις του”.

Πολύκαρπος: “Ο Μαρκές συμφώνησε να πάρει επιταγές” 

Για το ζήτημα των οφειλών προς τον Φερνάντο Μαρκές, μίλησε από την πλευρά της ΠΑΕ Ηρακλής, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας και υπεύθυνος των οικονομικών, Δήμος Πολύκαρπος. “Ποτέ δεν αρνηθήκαμε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων. Πρόσφατα όμως προτείναμε στους παίκτες να εισπράξουν όλα τα χρήματα που αναγράφονται στο συμβόλαιό τους, σε επιταγές με ημερομηνία λήξης μέσα στο καλοκαίρι, ενώ υπάρχει η δυνατότητα σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, να δοθεί ένα μεγάλο μέρος σε ρευστό. Ο Φερνάντο ήταν από τους πρώτους παίκτες που συμφώνησαν. Συζητήσαμε μαζί του και βρήκαμε ένα τρόπο αποπληρωμής των χρημάτων που θα εξυπηρετούσε και εμάς, αλλά και τον παίκτη. Εντός της εβδομάδας ήταν να έρθει στα γραφεία να υπογράψει τα χαρτιά και πάρει όλα όσα συμφωνήσαμε. Δε νομίζω να άλλαξε κάτι από εκείνη την προφορική συμφωνία που κάναμε”. Όσο για την προσφυγή του Ααρόν στη ΦΙΦΑ (δεν έχει φτάσει κανένα έγγραφο στη Μίκρα), το ποσό της οφειλής ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.

Κολλιάδης: “Ποτέ δεν μίλησα με τον Ρέμο για τον Μαρκές”

Ο Μανέλ Φερέρ μίλησε για εμπλοκή του Αλέξανδρου Κολιάδη στο θέμα της χορήγησης άδειας από τον Αντώνη Ρέμο. Ο επιμελητής του ποδοσφαιρικού τμήματος, διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Ισπανού ατζέντη, ενώ δεν έκρυψε και τον εκνευρισμό του για τη στάση που τηρεί ο Μαρκές. “Είναι ένα τεράστιο ψέμα αυτό που λέει ο Φερέρ. Προφανώς είναι κάτι που θα του μετέφερε ο Μαρκές. Ο Φερνάντο ζήτησε άδεια από τον Πουρσανίδη, εκείνος του αρνήθηκε και το θέμα σταμάτησε εκεί. Ποτέ δεν μίλησα με τον πρόεδρο για να ζητήσω άδεια για τον Μαρκές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Φερνάντο εμπλέκει εμένα, για να δικαιολογήσει την απουσία του από τις προπονήσεις. Επαναλαμβάνω ότι ποτέ μα ποτέ, δεν μίλησα με τον πρόεδρο γι’ αυτό το θέμα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top